יום שלישי, 1 בפברואר 2011

מחקר חדש: ילדים בגיל הגן מגלים רגישות ומודעות לתחושות ההורים

ילדים בגילאי הגן מגלים רגישות ומודעות לתחושות הוריהם, כך עולה ממחקר חדש, שערכה ד"ר יעל דיין, ראש מסלול חינוך לגיל הרך במכללה האקדמית לחינוך על שם דוד ילין.

המחקר, שנערך בשיתוף עם ד"ר תמר ורטה-זהבי, סמירה ניירוך וד"ר תמר אשר, בוצע באמצעות מתן מצלמות ל-45 ילדים מגנים שונים (יהודים, ערבים ובעלי צרכים מיוחדים) ובקשה מהם לצלם תמונות, שהיו רוצים יותר מכל להראות להוריהם.

בראיון שפורסם בעיתון
הארץ, אמרה ד"ר דיין כי "מה שראשוני כאן הוא שבכלל פונים לילדים ושואלים אותם איזה מידע חשוב להם להעביר להורים. עד כה לא חשבו שצריך לשאול אותם. הילדים היו שקופים".

מהמחקר עולה כי לילדים חשוב להראות שהגן הוא מקום טוב ואהוב. ההתייחסות לקולקטיב, מדגישה דיין בראיון, היתה תמיד חיובית: "לא סיפרו להורים באמצעות התמונות על התרחשויות שליליות. מתוך הנאמר עולה הסולידריות עם הקבוצה והנאמנות למקום".

כמו כן עולה בבירור הצורך להרגיע את ההורים שהכל בסדר בגן ואין צורך לדאוג. "הגן מוצג כמקום חיובי כדי לא ליצור קונפליקטים בין הגן להורים, שתי מסגרות שבהן חי הילד וחשוב לו שיחיו בשלום. הם חשים גם את קשיי הפרידה של ההורים וחשוב להם להרגיע אותם, ואולי גם את עצמם. ייתכן שהם גם מרגישים את המתח בין הבית לגן", אמרה דיין. "מחקרים רבים עוסקים בחשיבות הקשר בין הבית לגן כדי להקל על הילד ולעזור לו, והמחקר שלנו מצביע למעשה על חילופי תפקידים. התגובה שלהם מביעה כוח, הם רוצים לחזק את ההורים".


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה